Ferieidyllen er en del av berget

 

Kan man bygge markante luksusleiligheter slik at de er noe helt spesielt, men ikke skiller seg ut fra naturen? Svaret er ja. På den lille øya Bærøy utenfor Kragerø, i et av Norges mest fasjonable ferieområder, er 59 nybygde leiligheter nærmest blitt en del av berget som reiser seg og skuer ut over fjorden.

Siste del av fase 1 sto ferdig i sommer, det er den du ser i forkanten. Fase 2 ble ferdig ved årsskiftet, og det er den delen som ligger til høyre på bildet, ved den store kranen. Alle leilighetene har utsikt ut over fjorden.

Det store byggearbeidet i Lagunen på Gulodden, på spissen av Bærøy, er blitt løpende ferdigstilt fra sommeren 2006 og de siste leilighetene sto endelig ferdig ved årsskiftet.
 

 

Betingelsen for å kunne bygge dem har fra starten vært at det var mulig å smelte det store bygget inn i berget, slik at den uspolerte naturen i det gamle kvartsbruddet ikke ble ødelagt av turisme.
 

“Kravet fra kommunen var at det ikke måtte skille seg ut fra fjellet med klare farger, og det var et krav som stemte godt overens med vår oppfatning om hvordan man skal bygge i naturen," forteller arkitekt Odd Steinar Wik fra Heggelund & Koxvold AS arkitekter MNAL i Oslo.

 

 

Valget av fasademateriale falt på grå Eter-color-plater i kombinasjon med en mørkere og mer eksklusiv Frontline. På den måten har man lykkes i å bruke fibersementens naturlige overflate til å skape et naturlig samspill med fjellet og dets mange grålige nyanser.
 

Samtidig krever platene bare et beskjedent løpende vedlikehold, noe som har vært svært viktig fordi leilighetene typisk nok er kjøpt av mennesker som ikke ønsker å bruke ferietiden til vedlikehold av ferieboligen.

 

Endelig er det mulig å skape en fasade som egner seg utmerket til det fuktige klimaet ved å bruke den diffusjonsåpne fibersementen i en ventilert konstruksjon. På den måten kan fasaden ta opp fukten - men enda viktigere: Avgi den når været tillater det. Dermed er fasaden så godt som uimottagelig for fuktproblemer, råte, sopp og lignende.

 

 

 

Resultatet er et enestående byggverk hvor det er lagt ned mye arbeid i alle detaljer, slik at man kan nyte at man befinner seg i noe ut over det sedvanlige - nesten gjemt inn i berget. 

 

 

 Når man bygger i berget har man en spennende oppgave som blant annet krever en spesiell sikring av bygget. Du kan læse mer om byggevirksomheten på Bærøy, om sikring av bygget og møte entreprenøren med det daglige ansvaret i magasinet input. Hvis du ikke allerede har mottatt magasinet kan du bestille ditt personlige eksemplar på via info@ivarsson.dk.

 

 

 

 

 

Tilbake til referenser

 

 

ivarsson . Postboks 222 . N-0614 Oslo . T: +47 21 09 66 00 . F: +47 21 09 66 05 . M: ivarssonnorge@etexgroup.com

Vi bruker informasjonskapsler på våre hjemmesider

Vi bruker informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere for deg og andre å bruke vår hjemmeside.
Ved å trykke videre på siden, aksepterer du at vi kan bruke informasjonskapsler for å logge din atferd på siden.
Jeg vil gjerne lese mer om informasjonskapsler