Denne nettsiden bruker informasjonskapsler


Ved å bruke nettsiden, aksepterer du at nettsiden bruker informasjonskapsler, jf. nedenfor. På denne siden kan du finne opplysninger om disse informasjonskapslene.


1. Hva er informajonskapsler?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin. Informasjonskapsler kan inneholde tekst og tall, som f.eks. datoer. Informasjonskapsler er ikke programmer og inneholder ikke virus og lignende skadelige koder. Informasjonskapsler gjør det mulig å lagre spesifikke opplysninger hos brukeren, slik at hjemmesiden senere kan gjenkjenne brukeren og lese disse opplysningene. Det kan f.eks. være innloggingsdata, opplysninger om tidligere besøk og hvilke deler av hjemmesiden du har besøkt.


Informasjonskapsler kan kun leses av den adressen (nettsiden) som de kommer fra. Normale informasjonskapsler, som lagres fra nettsiden, lagres typisk fra den adressen som du kan se i nettleserens adresselinje. Men en hjemmeside kan også inneholde fragmenter og opplysninger som hentes fra andre adresser enn den som vises i nettleserens adresselinje.


Det kan for eksempel være bannerreklamer eller analyseverktøy, men også vanlig innhold. På den måten kan det også lagres informasjonskapsler fra andre adresser via den nettsiden som du egentlig besøker – såkalte tredjeparts informasjonskapsler.


Noen informasjonskapsler (såkalte øktinformasjonskapsler) lagres kun i en nettleserøkt og slettes når nettleseren lukkes. Andre informasjonskapsler (såkalte permanente informasjonskapsler) lagres i et nærmere bestemt tidsrom og slettes først ved utløp av denne perioden.


2. Hvilke informasjonskapsler bruker nettstedet og hvorfor?
Nettstedet bruker følgende informasjonskapsler:

1) I forbindelse med datoen for siste besøk: ”Dynamicweb.VisitDate”
”Dynamicweb.VisitDate” er en permanent informasjonskapsel. Den inneholder opplysninger om datoen for ditt siste besøk på nettstedet og brukes i forbindelse med statistikk. Informasjonskapselen har en levetid på 1 år og slettes altså 1 år etter ditt siste besøk på nettstedet.

2) I forbindelse med tidligere besøk: ”Dynamicweb.VisitorID”
”Dynamicweb.VisitorID” er en permanent informasjonskapsel. Den inneholder et unikt ID som du har fått ved å besøke nettstedet. Den brukes i forbindelse med statistikk. Informasjonskapselen har en levetid på 1 år og slettes altså 1 år etter ditt siste besøk på nettstedet.


3. Hvordan kan jeg unngå bruken av informasjonskapsler på nettstedet?
Uansett hvilke nettleser du bruker, kan du innstille at den ikke skal motta informasjonskapsler. I enkelte nettlesere kan du også innstille at det kun skal gjelde noen bestemte nettsteder.

 

4. Hvordan sletter jeg informasjonskapsler?
Du kan slette informasjonskapsler i innstillingene til nettleseren. Hjelp til det finnes enten i nettleseren eller på tilhørende hjemmeside. Nedenfor finner du lenker til veiledninger til de vanligste nettleserne:


Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/da-DK/windows-vista/Delete-your-Internet-cookies
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/da/kb/Deleting%20cookies
Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py
Opera: http://www.opera.com/support/kb/view/806/
Safari: http://docs.info.apple.com/article.html

 

5. Mer informasjon og klagemuligheter
Hvis du har spørsmål til nettstedets bruk av informasjonskapsler, ønsker mer informasjon eller ønsker å klage over nettstedets bruk av informasjonskapsler, kan du henvende deg til oss på ivarsson@ivarsson.no.

ivarsson . Postboks 222 . N-0614 Oslo . T: +47 21 09 66 00 . F: +47 21 09 66 05 . M: ivarssonnorge@etexgroup.com

Vi bruker informasjonskapsler på våre hjemmesider

Vi bruker informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere for deg og andre å bruke vår hjemmeside.
Ved å trykke videre på siden, aksepterer du at vi kan bruke informasjonskapsler for å logge din atferd på siden.
Jeg vil gjerne lese mer om informasjonskapsler