Advokatenes nye hovedkontor er godt påkledt

 


Dahl Advokaters elegante hovedkontor fører tankene til advokaten i den nydelige jakken. Stilfull, troverdig og solid.
 

For første gang i Danmark ble Tonality fasadetegl montert på høykant for å oppnå akkurat den effekten.

 

Det nye hovedkontoret skulle utstråle eleganse. Noe nobelt, solid og holdbart. På samme tid. Som det ærverdige advokatfirmaet Dahl som nå har fått sitt nye hjemsted litt utenfor Viborg.
 

 

Valget av fasadekledning falt på ivarssons fasadetegl Tonality i en antrasitt-gråsvart nyanse som utstråler akkurat den elegansen og kjølige roen og oversikten, og som dessuten har stor styrke til å stå imot elementenes utfordringer.
 

Og som en spennende detalj valgte arkitekt Line Lange fra Spacefab Arkitekter at teglene skulle monteres på høykant for å oppnå samme opplevelse som av en elegant advokat i åpen jakke.
 

Ren “kjole-og-hvitt”-stemning på en næringseiendom utenfor Viborg.
 

”De høye formatene er tema for teglfasadene og spiller godt sammen med de høye skoddene," sier Line Lange om valget, som ble første gang i Danmark at ivarsson leverte til en montering på høykant.

  

"Men det er en av de store fordelene ved Tonality og den fleksible underkonstruksjonen i aluminium. I mange tilfeller kan man bruke en standardløsning eller så kan en standardløsning tillempes ganske enkelt slik at det ikke er fordyrende å bruke tegl," sier produktsjef Geert M. Jacobsen i ivarsson.
 

 

Ved Dahl advokater er det benyttet Tonality CL26 antrasitt i formatet 350 x 1450 mm, med ADS monteringssystem for vertikal montering. Med et enkelt system av monterings- og bæreprofiler på underkonstruksjonen er monteringen enkel.
 

Når underkonstruksjonen er satt opp er det dessuten raskt og effektivt å montere selve teglen, som med en vekt på 35 kilo per kvadratmeter har en vesentlig lavere vekt enn tilsvarende konstruksjoner.
 

Bo Guldbæk, prosjektleder hos fasadeentreprenøren H.S. Hansen:
 

”Det var litt av en utfordring at teglene skulle monteres i en vinkel og det er naturligvis vanskeligere å skjære til på langs, men det var en god prosess. Det skal måles opp og gjøres et grundig forarbeid, noe som jo ikke er unormalt ved fasadekonstruksjon, men deretter var det en effektiv montering.” 

 

”Det var jo svært vanskelige forhold å arbeide under, men når man ser resultatet må man absolutt si at det er blitt bra. Det er et veldig flott bygg som alle er glade for,” sier prosjektsjef Bo Guldbæk i H.S. Hansen.
 

Tonality-teglen spiller hos Dahl Advokater sammen med en rekke elegante løsninger fra fasadeentreprenøren H.S. Hansen, slik som de elegante skoddene og vinduspartiene, som er produsert i samme farge som teglen, og er med på å skape den meget stilsikre fremtoningen.
 

Og endelig er det store uret bygget inn, som et karaktertrekk for advokatfirmaet.

   

Dahl Advokater, hovedkontor, Viborg
Det nye hovedkontoret
sto ferdig i mars 2010. Dahl Advokater har tre kontorer i Danmark og to i Tyskland.
Byggherre: DV Ejendomsinteressentskab
Arkitekt: Spacefab Arkitekter ApS'
Totalentreprenør: Raunstrup A/S
Fasadeentreprenør: H.S. Hansen A/S
Ingeniør: Sloth Møller A/S og Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S

  

Tilbake til referenser

Les mer om Tonality

 

ivarsson . Postboks 222 . N-0614 Oslo . T: +47 21 09 66 00 . F: +47 21 09 66 05 . M: ivarssonnorge@etexgroup.com

Vi bruker informasjonskapsler på våre hjemmesider

Vi bruker informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere for deg og andre å bruke vår hjemmeside.
Ved å trykke videre på siden, aksepterer du at vi kan bruke informasjonskapsler for å logge din atferd på siden.
Jeg vil gjerne lese mer om informasjonskapsler