FASADEN FREMHEVER DEN ROMMELIGE BYGNINGEN

Målet var å bygge et klassisk kontor med et moderne uttrykk. Svaret var massevis av plass, rom og fasadetegl.

 

Sett opp et moderne kontorbygg med særpreg og massevis av lys på et av Sveriges laveste punkter, en gammel sjøbunn i Kristianstad.
 

Dette var den utfordrende oppgaven fra entreprenørene Skoogh, som etter en konkurranse landet hos Uulas Arkitekter AB. Her var oppskriften klar: Massevis av åpne rom innvendig, og en spennende fasadekonstruksjon som fører luften forbi på utsiden.
 

Derfor er bygningen utstyrt med en karakteristisk stålkonstruksjon som gir noen spennende muligheter, blant annet å la konstruksjonen gå helt igjennom, men la et stort hjørne av bygningen stå helt åpent.
 

Og så er det valgt en matt, terrakottafarget Tonality fasadetegl, som fungerer naturlig sammen med teglsteinshusene i omgivelsen. Og samtidig gir Skoogs-bygningen et moderne uttrykk:

 

 

 

"Vi ville lage en fasade med et stringent fasadetema med moduloppbygging, det vil si at den innvendige rommeligheten blir gjentatt i fasaden, og her passer dette materiale fantastisk godt. Samtidig er det gedigent, og det er nettopp det virksomheten ønsker å utstråle," sier Jennie Lindstén fra Uula Arkitekter.
 

 

Tonality-teglen monteres på skinner som krever en grundig og omhyggelig montering. Til gjengjeld er selve monteringsfasen av teglen uhyre rask og effektiv:
 

"Det grundige forarbeidet har ført til en rask og tørr byggeprosess. Man bygger ikke fuktighet inn i huset. Det har store fordeler økologisk og miljømessig sett," sier Jennie Lindstén.

 

 

 

Resultatet er blitt et spennende og åpent kontorbygg på en ellers både lav og litt inneklemt tomt i den skånske byen. Hvor dessuten de to brødrene Clas og Åke Skoogh selv fikk satt det ekstra fingeravtrykket ved at de selv har produsert den stålkonstruksjonen som sammen med Tonality-teglene gir bygningen deres det vakre særpreget. 
 

 

Skooghs kontorhus, Kristianstad, Skåne
Kontorbygg
for entreprenørene Clas og Åke Skoogh
Byggherre: Claes og Åke Skoogh
Arkitekt: Uulas Arkitekter AB

 

 

 

 

 

 

   

Tilbake til referenser

Les mer om Tonality

ivarsson . Postboks 222 . N-0614 Oslo . T: +47 21 09 66 00 . F: +47 21 09 66 05 . M: ivarssonnorge@etexgroup.com

Vi bruker informasjonskapsler på våre hjemmesider

Vi bruker informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere for deg og andre å bruke vår hjemmeside.
Ved å trykke videre på siden, aksepterer du at vi kan bruke informasjonskapsler for å logge din atferd på siden.
Jeg vil gjerne lese mer om informasjonskapsler