DET FYNSKE, FRANSKE SPISEHUS

Odense Kommune våget å tenke annerledes da det nye sentralkjøkkenet skulle bygges. Resultatet ble en fargestrålende og glad bygning som fører tankene mot et fransk mathus.

 

”Ofte tenker en byggherre og eventuelle investorer straks på byggets salgsverdi. Dermed ender man opp med en mellomgod løsning, fordi man både tar hensyn til hvilken funksjon huset skal ha i dag og hvilken funksjon det kanskje skal ha i fremtiden.”
 

 

Dette sier arkitekt Jesper Thyge Brøgger, som har tegnet det nye kommunale storkjøkkenet som ligger i et industriområde i utkanten av Odense.
 

Men slik var det ikke denne gang for arkitekten, som har spesialisert seg på idé- og designfasen i byggprosjekter. Hans fargestrålende og glade forslag ble nemlig mottatt med begeistring av Byggeudvalget som var nedsatt av Odense Kommune, og selv om det var medlemmer som i den første fasen hadde sine betenkeligheter ved prosjektet som var så annerledes, så var det full oppbakking hele veien når beslutningen først var tatt.
 

Inspirasjonen kommer fra de folkelige, franske mathusene, og den grønne fargen er hentet fra det irrede kobberet i fasadene. Dessuten har Jesper Thyge Brøgger ønsket å gi den som besøker bygget assosiasjoner til stålet fra de store kjøkkengrytene og treredskapene i et kjøkken.

 

Resultatet er blitt en litt "skjev" bygning med overraskende vinkler og en fasade kledt med Eter-color og Frontline, med plater i mange forskjellige farger, størrelser og former. Store flater. Små flater. Avlange. Rektangulære. Noen montert på klink for å gi ekstra spill. Blant annet i samspill med lakkert lerketre.

 

 

Det at vi har benyttet ulike typer plater, størrelser og monteringsmåter er med på å gi huset et spennende og livaktig preg," sier Jesper Thyge Brøgger.

 

 

Fakta om Odense Madservice Centralkøkken
Hver dag lager 25-27 medarbeidere 2 200 porsjoner middagsmat til kommunens eldre innbyggere,
og det går blant annet med 1 925 kilo poteter


Byggherre: Odense Kommune
Rådgiver for byggherre: OBH Rådg. Ingeniører A/S
Arkitekt: Jesper Thyge Brøgger
Hovedentreprenør: Jorton A/S
Prosjektering: Creo Arkitekter A/S
Tømrermester: Guldfeldt Tømrer og Murer A/S

 

 

 

 

   

Tilbake til referenser

 

ivarsson . Postboks 222 . N-0614 Oslo . T: +47 21 09 66 00 . F: +47 21 09 66 05 . M: ivarssonnorge@etexgroup.com

Vi bruker informasjonskapsler på våre hjemmesider

Vi bruker informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere for deg og andre å bruke vår hjemmeside.
Ved å trykke videre på siden, aksepterer du at vi kan bruke informasjonskapsler for å logge din atferd på siden.
Jeg vil gjerne lese mer om informasjonskapsler