Gudenes deilige lokalmiljø


I boligområdet Tre Gudor i Viken, Skåne, har det danske arkitektkontoret vandkunsten skapt et hyggelig miljø inspirert av fortiden som fiskerhavn.

 

Den elegante fasadeplaten Frontline skaper stemning og varme.

 

Inspirasjonen til det hyggelige boligområdet Tre Gudor kommer fra byens gamle fiskerhavn. Så de 58 boligene i det lave byggefeltet er bundet sammen i et stemningsmettet miljø, hvor der er satt mange krefter inn på å skape en god uteopplevelse med skiftende vinkler, små smug og hyggelige streder.
 

 

Det danske arkitektkontoret vandkunsten as setter sin ære i å benytte et steds særpreg og historie når nye bygninger skal føres opp. Gjennom en grundig plassering av husene og et elegant, varmt og nennsomt materialvalg har de da også lykkes i å skape en liten perle, som på moderne vis bringer frem minner om stedets fortid.

 

 

 

ivarssons mørke, grå fasadeplate Frontline bidrar med sin elegante og likevel diskrete framtoning, ideelt satt opp mot de svarte vinduene, taktekking og kobbhus i sink, rammer av mahogni og gjerde og carporter i svart tre. På den måten utstråler bygningene og hele området varme og liv, samtidig som fremtoningen er ren.

 

 

 

Bak den lette fasadekonstruksjonen er det for øvrig isolert med papirmasse, også dette helt i tråd med stedets naturlige opprinnelse.

 

 

Tre Gudor, Viken, Sverige
58 boliger på den gamle skoletomten i Viken.
Byggherre:
HSB Nordvästra Skåne
Arkitekt og landskapsarkitekt: tegnestuen vandkunsten aps
Hovedentreprenør: Midroc, Helsingborg
Ingeniør: AB Jacobsen & Widmark, Helsingborg

          

 

 

 

 

 

 

Tilbake til referenser

 

ivarsson . Postboks 222 . N-0614 Oslo . T: +47 21 09 66 00 . F: +47 21 09 66 05 . M: ivarssonnorge@etexgroup.com

Vi bruker informasjonskapsler på våre hjemmesider

Vi bruker informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere for deg og andre å bruke vår hjemmeside.
Ved å trykke videre på siden, aksepterer du at vi kan bruke informasjonskapsler for å logge din atferd på siden.
Jeg vil gjerne lese mer om informasjonskapsler